Sjuk häst på klubben, stallet stängt för hästar utifrån!

VIKTIG INFORMATION!

Den sjuka privathästen har kvarka, alternativt falsk kvarka. Fler prover ska tas för att fastställa vilket det är. Vi har daglig kontakt med veterinär och följer noga hans anvisningar om hanteringen av alla hästar.

Den sjuka hästen står i utestallet. Ingen får gå den vägen till eller från ridskolestallet. Man får gå in i stallet på kortsidan, och till logen förbi gödselbandet som vanligt. Vid uteboxarna står en skottkärra och en grep som bara används till den sjuka hästen. Den får ingen annan använda!

Inga ridskolehästar uppvisar sjukdomssymptom, och ridskoleverksamheten fortsätter som vanligt. Även det beslutet är fattat i samråd med veterinär. Om man har hästar hemma och därför avstår från sina lektioner under den här tiden, så kommer det att ges tillfälle att rida igen senare i höst.

Klappa inga hästar utöver den du själv ska rida.

Var noga med att tvätta kläder, skor och ridutrustning när du har varit i stallet.

Vi kommer att kalla till ett informationsmöte i veckan! Har du frågor kan du mejla info@munkedalsridklubb.se så försöker vi svara så fort vi kan!

Tack för visad förståelse!

/Styrelsen

Comments are closed.